مدیرکل منابع طبیعی گیلان خبر داد: اتمام کاداستر تا پایان امسال/ صنوبرکاری ۴۰ هزار هکتاری در مستثنیات
جارستان : مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: بخشی از اراضی ملی صنوبرکاری شده در تصرف مردم است و لذا از محل تفاهم نامه آبخیزداری اعتبار ویژه ای برای کاداستر تخصیص یافته که تا پایان امسال تمام می شود. محسن یوسف پور در اولین نشست ستاد زراعت چوب استان گیلان، با بیان اینکه زراعت چوب در
جارستان : مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: بخشی از اراضی ملی صنوبرکاری شده در تصرف مردم است و لذا از محل تفاهم نامه آبخیزداری اعتبار ویژه ای برای کاداستر تخصیص یافته که تا پایان امسال تمام می شود.
محسن یوسف پور در اولین نشست ستاد زراعت چوب استان گیلان، با بیان اینکه زراعت چوب در شمال کشور را به دو بخش قبل و بعد از برنامه ششم تقسیم کردیم، گفت: زراعت چوب در گیلان همواره وجود داشته است، اما به دنبال اجرای طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال از سال ۹۶، زراعت چوب مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه زراعت چوب های باغی مانند صنوبر در گذشته جایگاهی نداشت، افزود: صنایع سلولزی قبل از طرح تنفس از چوب های جنگلی برداشت می کردند لذا زراعت چوب در پشت چوب های جنگلی پنهان بود، اما اکنون زراعت چوب در استان های شمالی جایگاه خودش را پیدا کرده و مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل هاست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان زراعت چوب را جایگزین بهره برداری از جنگل های طبیعی دانست و یادآور شد: ۵۰ سال است که از جنگل های طبیعی بهره برداری می کنیم و لذا جرای تنفس کار بسیار دشواری برای صنایع وابسته به چوب است. در این راستا نیازمند تدوین شیوه نامه تخصصی زراعت چوب هستیم.
به گزارش ایسنا ، این مقام مسئول، گیلان را جزو استان های پیشرو در توقف بهره برداری از جنگل های طبیعی و زراعت چوب دانست و عنوان کرد: براساس برنامه ششم توسعه طی پنج سال باید ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار صنوبرکاری داشته باشیم که تاکنون ۶۰۰ هکتار از یک هزار و ۲۰۰ هکتار سال اول برنامه محقق شده و برای یک هزار و ۵۰۰ هکتار تهیه طرح کردیم و آماده مزایده است.
وی نیازسنجی صنایع سلولزی و شناسایی اراضی مستند زراعت چوب را مورد تاکید قرار داد و گفت: شیوه نامه تخصصی زراعت چوب که در گیلان تهیه شده به عنوان پایلوت کشور مورد بررسی قرار گرفته و پس از ابلاغ به سازمان جنگل ها اجرایی می شود. علاوه بر تکلیف قانونی در برنامه ششم، شرکت شفارود در سه شهرستان ماسال، تالش و رضوانشهر حدود ۱۰ هزار هکتار صنوبرکاری از گذشته دارد. در واقع شرکت شفارود به واسطه بهره برداری از جنگل های طبیعی متعهد به صنوبرکاری شده و اکنون آمادگی کاشت مجدد در چهار هزار هکتار وجود دارد.
یوسف پور با بیان اینکه زراعت چوب با تامین نیازهای صنایع سلولزی قاچاق و واردات چوب را کاهش می دهد، خاطرنشان کرد: در کنار شرکت شفارود، حدود ۴۰ هزار هکتار صنوبرکاری در اراضی مستثنیات داریم. البته تا قبل از برنامه ششم زراعت چوب در استان بی رونق بود و اکنون تلاش داریم با استفاده از بسته های تشویقی همچون توزیع نهال رایگان و پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت و ایجاد بازار با قیمت مناسب در زارعین ایجاد انگیزه کنیم.
وی با اشاره به رشد قابل ملاحظه قیمت چوب صنوبر از هر مترمکعب ۴۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی گیلان سه نهالستان تخصصی صنوبر دارد که دو نهالستان در کیاشهر و یک نهالستان در رشت است. البته چون ردیف اعتباری ویژه برای تولید نهال نداریم لذا با بخش خصوصی کار می کنیم. ۵۰ درصد نهال های تولید شده توسط بخش خصوصی در نهالستان ها به صورت رایگان توزیع می شود.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان از شناسایی اراضی دارای پوشش صنوبر و فاقد پوشش در هر شهرستان خبر داد و اضافه کرد: گیلان بر خلاف مازندران و گلستان، عرصه فاقد پوشش ندارد و همه اراضی صنوبرکاری شده؛ همچنین ۱۶ هزار هکتار از اراضی ملی آماده برداشت صنوبر هستند و طی یک برنامه سه ساله برداشت ها صورت می گیرد و سریعا جایگزین می شود تا عرصه ها از خطر تصرف در امان بمانند. البته در حال حاضر دو هزار هکتار عرصه فاقد پوشش داریم.
یوسف پور از مستعد بودن ۱۷ هزار هکتار از اراضی استان برای زراعت چوب خبر داد و خاطرنشان کرد: در پایان برنامه ششم ۱۸ هزار هکتار اراضی صنوبرکاری شده خواهیم داشت. همچنین در بخش خصوصی یک ظرفیت ۱۱۹ هزار هکتاری وجود دارد.
وی صومعه سرا و آستانه اشرفیه را قطب تولید چوب در استان دانست و متذکر شد: بخشی از اراضی ملی صنوبرکاری شده در تصرف مردم است و لذا از محل تفاهم نامه آبخیزداری اعتبار ویژه ای برای کاداستر تخصیص یافته که تا پایان امسال تمام می شود.
برچسب ها :منابع طبیعی ،گیلان ،کاشت صنوبر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰